Over Puls

1. Kunnen de lampen worden bediend met een dimschakelaar? Is het in dat geval mogelijk om de verlichting en het volume te verlagen of te verhogen door aan de schakelaar te draaien?

Compatibiliteit met LED-dimmers is zowel kunst als wetenschap, ongeacht of u een luidspreker hebt. Zowel magnetische als elektrische dimmers zijn voorzien van voorwaartse/achterwaartse faseschakelaars. Compatibiliteit is dus nooit voor 100% gegarandeerd. Wij raden gebruik met niet-dimbare systemen aan. Als de dimmer echter op maximale stand staat, werkt de Pulse uitstekend. Afhankelijk van de dimmer is mogelijk een zoemend geluid te horen. Dat is normaal, want bij een LED-lamp zonder geluid gaat de netvoeding door dimmers licht zoemen. Deze ruis valt ruimschoots binnen de FCC-limieten voor geluidsemissie, maar is mogelijk toch hoorbaar. Als de Pulse in ingebouwde verlichting wordt toegepast en u zich op een afstand van circa 1 meter bevindt, moet het geluid niet waarneembaar zijn.

2. Kan ik het product gebruiken in combinatie met een tv met surround sound? In het verleden resulteerde het gebruik van draadloze luidsprekers in een onacceptabele vertraging.

Nee, deze luidsprekers werken met een computer, laptop of iPad met Bluetooth.

3. Worden deze lampen in de toekomst in andere formaten uitgebracht? Ik vind ze te groot voor veel verlichtingsarmaturen.

A21 is aan het einde van de zomer of het begin van de herfst beschikbaar.

4. Is het mogelijk om een subwoofer aan te sluiten?

Goede vraag. Aan het einde van de zomer komen we met een dongle waarvan één uiteinde een afmeting van 3,5 mm heeft en die dus kan worden aangesloten op de subwoofers die tegenwoordig op de markt zijn. Het andere uiteinde van de dongle bestaat uit een draadloze module die identiek is aan de module in onze satellietlampen. Met andere woorden, deze dongle wordt dus beschouwd als een van de satellietlampen en maakt als zodanig deel uit van het Pulse-audiosysteem.

5. Hoeveel lampen kunnen via één Bluetooth-apparaat worden bediend? Alleen deze twee of kunnen er meer worden toegevoegd?

Twee op dit moment. Zowel voor iOS als Android kan met de app bediendt worden, waarmee elke master maximaal zeven satellieten kan bedienen, voor in totaal acht luidsprekers. Voor gebruik gelden dezelfde regels. De afstand tussen het Bluetooth-apparaat en de master mag niet groter zijn dan 10 meter, en de afstand tussen de master en elke satelliet niet groter dan 30 meter.

6. In de beschrijving staat dat de lampen op een terras kunnen worden gebruikt. Mogen ze buiten blijven?

Pulse is door de UL geclassificeerd voor omgevingen met een hoge vochtigheidsgraad, zoals badkamers waar af en toe sprake is van een aanzienlijke hoeveelheid stoom, maar mag niet rechtstreeks in contact komen met water. Een product dat door de UL is geclassificeerd voor een natte omgeving, mag in contact komen met spatwater (zoals regen), maar mag niet in water worden ondergedompeld.

7. Werken de luidsprekers nog nadat de LED’s zijn uitgeschakeld?

Als de verlichting is UITGESCHAKELD, werken de luidsprekers nog gewoon. Als de verlichting niet meer werkt, is de LED mogelijk defect of is de stroom uitgevallen. Bij een defecte LED blijft de luidspreker gewoon werken. Als de stroom echter is uitgevallen, werkt de luidspreker ook niet meer. De Pulse gaat circa 25.000 uur mee. Bij een gemiddeld gebruik van 3 uur per dag is dat een levensduur van meer dan 22 jaar.

8. Is het mogelijk om alleen een defecte LED te vervangen? Of moet ik de hele lamp vervangen?

De Pulse gaat circa 25.000 uur mee. Als de LED defect is, moet de hele lamp worden vervangen.

9. Is het mogelijk om meerdere paren af te spelen via één bron?

Omdat de Pulse gebruikmaakt van Bluetooth, een technologie waarbij een één-op-één koppeling tot stand komt tussen de smartphone/tablet en de masterlamp, kan een bron maar op één master tegelijk worden aangesloten.

10. Is de Pulse geschikt voor natte omgevingen (buiten, douche/badkamer, enzovoort)?

De Pulse is geschikt voor plaatsen met een hoge vochtigheidsgraad, niet voor gebruik in een natte omgeving of buiten.

11. Raken de lampen ooit defect en wat moet ik dan doen?

De LED-lamp gaat circa 25.000 uur mee. Bij een gemiddeld gebruik (3 uur per dag in de avond) heeft de lamp een levensduur van meer dan 22 jaar.

12. Ik weet dat het een LED-lamp is, maar welke kleur heeft het licht?
Helderwit zoals een LED-lamp of warmwit zoals een gloeilamp?

Warmwit zoals een gloeilamp met een kleurtemperatuur van 2700K.

13. Hoe voorkom ik oververhitting en vervorming van het geluid of beschadiging van de luidspreker? Ik probeer te begrijpen hoe geluid uit een lamp kan komen.

Bij Sengled vinden we het geweldig om technologieën door elkaar te gebruiken. Apple heeft telefoons uitgerust met camera, GPS, mp3 en nog veel meer zodat niemand tegenwoordig meer zonder kan. Wij hebben de Pulse met een geïntegreerde JBL-audiomodule ontwikkeld. Deze gaat zo’n 25.000 uur mee. Momenteel is de warmte die door de LED-lamp wordt gegenereerd de beperkende factor voor de levensduur van het product. We hebben de warmteafgifte kunnen optimaliseren en hebben onderdelen met een hogere tolerantie toegepast om deze technische uitdagingen het hoofd te bieden. De Pulse is zodanig ontworpen dat de luidsprekers nooit kunnen worden beschadigd omdat aan de luidspreker niet meer vermogen (stroom) wordt geleverd dan het maximum dat in de specificaties van de JBL-audiomodule is aangegeven.

14. Kan de Pulse worden gebruikt in combinatie met een dimmerschakelaar? Heeft dimmen met deze schakelaar invloed op het geluid?

Compatibiliteit met LED-dimmers is zowel kunst als wetenschap, ongeacht of u een luidspreker hebt. Zowel magnetische als elektrische dimmers zijn voorzien van voorwaartse/achterwaartse faseschakelaars. Compatibiliteit is dus nooit voor 100% gegarandeerd. Wij raden gebruik met niet-dimbare systemen aan. Als de dimmer echter op maximale stand staat, werkt de Pulse uitstekend. Afhankelijk van de dimmer is mogelijk een zoemend geluid te horen. Dat is normaal, want bij een LED-lamp zonder geluid gaat de netvoeding door dimmers licht zoemen. Deze ruis valt ruimschoots binnen de FCC-limieten voor geluidsemissie maar is mogelijk toch hoorbaar. Als de Pulse in ingebouwde verlichting wordt toegepast en u zich op een afstand van circa 1 meter bevindt, moet het geluid niet waarneembaar zijn.

15. Is afspelen via beide luidsprekers tegelijk mogelijk? Kan ik bij aanschaf van meerdere sets via alle luidsprekers tegelijk afspelen?

Ja. Voordeel van de Pulse is dat het mogelijk is om vanuit één bron naar meerdere luidsprekers af te spelen. Bij aanschaf van een pakket met 2 onderdelen ontvangt u een master en een satelliet. Zodra u uw apparaat (smartphone, tablet, pc, enzovoort) met de master hebt gesynchroniseerd, spelen zowel de master als de satelliet dezelfde media af. U kunt elke luidspreker als linker-, rechter- of L+R-kanaal configureren en de meest geschikte equalizer voor de media definiëren. Deze zomer willen we een nieuwe app in de Apple App Store en Google Play uitbrengen waarmee het mogelijk is om dezelfde inhoud via acht luidsprekers af te spelen, of met andere woorden, waarmee via één master zeven satellietluidsprekers kunnen worden bediend. En om het laatste gedeelte van uw vraag te beantwoorden: als u twee sets van de Pulse aanschaft, beschikt u over twee masters en 2 satellieten. Op dit moment is het mogelijk om twee apparaten te synchroniseren, één met elke master-/satellietcombinatie waarop u de media van uw keuze wilt afspelen.