AV Accessories

Support

De USB C ingang van de AV charger is krap op maat gemaakt.

U kunt de stekker gewoon, voorzichtig, door drukken.

Dit is gedaan om een stevighe verbinding te hebben met de lader, en geen wiebelende stekkers/kabels, welke dan geen goed contact kunnen maken en een slechte oplaadverbinding tot gevolg hebben.

 

Power Delivery (PD) is een technologie die het mogelijk maakt om via een USB aansluiting meer stroom te leveren dan via een standaard USB-aansluiting.

Met de juiste Power Delivery oplader laad je snel je smartphone, tablet of laptop op. Power Delivery is een snellaadtechniek die je nodig hebt om apparaten van onder andere Apple en Samsung snel op te laden. Voor de iPhone, iPad en toestellen uit de Samsung S en Note serie gebruik je een snellader met minimaal 18W. Na ongeveer 30 minuten is je batterij voor 50% vol. Ook nieuwere laptops met een USB PD oplaadpoort laad je op via Power Delivery. Let op: De AV Quick charger kan maximaal 18 W opladen, als je een laptop aansluit controleer dan of dat voldoet.

NB1 gebruik altijd een goede kwaliteit kabel, anders wordt het snel laden daardoor tegengehouden.

NB2 Je op te laden apparaat moet PD ondersteunen, raadpleeg hiervoor de gebruiksaanwijzing.

Hoe werkt Quick Charge?

Het is ten eerste handig om te weten hoe een accu wordt opgeladen. Het eerste deel, van 0 tot 80%, kan met een maximaal aantal watt worden opgeladen. Het tweede deel, van 80 tot 100%, gaat echter met een lager aantal watt. Dit is simpelweg hoe een accu in elkaar zit. Hierom zie je vaak dat fabrikanten een snelle oplaadtijd claimen tot 50 of 80%. Ten tweede geven fabrikanten hun eigen namen aan QC, terwijl het gewoon dezelfde techniek is. Zo heeft Samsung QC “Adaptive Fast Charging” genoemd, en Motorola noemt het “Turbo Power.” Beide namen zijn echter onderliggend gelijk aan QC 2.0.

 

Het aantal watt bepaalt hoe snel een accu wordt opgeladen. Hoe meer watt de oplader en de smartphone aan kunnen, hoe sneller de telefoon wordt opgeladen. Ondersteuning van zowel de oplader als de smartphone is belangrijk, want een Quick Charger kopen en die zomaar aansluiten op je smartphone werkt niet. Je smartphone zal zich beveiligen tegen het hogere aantal watt en automatisch het aantal watt naar beneden bijstellen.

 

*Quick Charge 3.0: de voordelen

QC 3.0 laadt vier keer zo snel op als een conventionele oplader en tot 40% efficiënter tegenover Quick Charge 2.0. In die efficiëntie zit hem dan ook de winst tegenover QC 2.0. Door verschillende soorten voltages wordt een accu efficiënter opgeladen. Bij QC 2.0 konden er in totaal 4 soorten voltages als output worden gebruikt, terwijl bij QC 3.0 elk voltage tussen de 3.2 Volt en en 12 Volt met een interval van 0.2 Volt kan worden gebruikt. Hiermee kan tijdens het opladen het benodigde voltage dynamisch worden aangepast. Hoe voller de batterij wordt, hoe minder voltage nodig is.

*NB Raadpleeg de gebruiksaanwijzing van je telefoon of deze QC ondersteund.

Met deze kabel kan je 3 verschillende apparaten opladen.

De grote stekker (USB A) gaat bijvoorbeeld in de USB oplader van je telefoon.

Aan de andere kant heb je 3 mogelijkheden:

Micro USB, voor oudere telefoons, apparaten

USB C, voor nieuwere telefoons, apparaten

Apple Lightning, voor Apple apparaten (tegenwoordig ook USB C)

Zo heb je altijd de juiste kabel bij de hand om een toestel op te laden.

Het verlichte logo betekent dat de kabel “power” heeft.

 

 

 

?>